Početna

Nekad bilo...

Burović neprikosnoven u Sarajevu

Rijad Burović, FIDE majstor, pobjednik je Memorijalnog kadetskog turnira "Zvonimir - Zvone Meštrović", odigranog 4. juna u Sarajevu, u organizaciji OŠK Junior.

Read more...
UKROĆENI ŠVAJCARAC Oktet velemajstora UPECAO nagrade u Šipragama PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Friday, 28 July 2017 21:31

Rijetko kad se desi da na vikend turnirima, parovanim po Švajcarskom sistemu, rejting favoriti uzmu skoro sve nagrade.

Upravo to se desilo 27. jula, na 6. međunarodnom rejting turniru "Šiprage - Luka", odigranom u selu Kerle, u kotorvaroškoj opštini, i prelijepom ambijentu ribnjaka Fondacije i firme "Luka", čije je sjedište u Banjaluci.

Među 8 najboljih nije se plasirao jedino velemajstor Miodrag Savić, treći po rejtingu, čije je mjesto preuzeo kolega po tituli Milan Draško.

Pobijedio je, nakon 9 kola i osvojenih 7½ poena, Dragiša Blagojević iz Crne Gore, dok je drugi, sa istim brojem bodova i slabijim dodatnim kriterijumom, bio Dejan Pikula iz Srbije.

Dragiša Blagojević

Kolika je neizvjesnost vladala govori i podatak da je 7 poena imalo čak 8 šahista, a nagrade su izmakle banjalučkom interu Aleksandru Savanoviću i Sretenu Jevtiću iz Doboja.

Nastupila su rekordna 123 igrača iz Srbije (17), Hrvatske (6), Crne Gore (3), Danske (1), Italije (1) i BiH, među kojima je bilo po 9 velemajstora i međunarodnih majstora, te 6 FIDE majstora.

Oni su na raspolaganju imali po 15 minuta za razmišljanje tokom partije.

Među takmičarima su bila i 3 člana Škole šaha "Skakač", koji su osvojili mršavih 8 poena iz 27 partija, što daje 29,6 odsto uspješnosti.

Škola šaha "Skakač"

Učesnike je pozdravila i turnir otvorila Marija Milanović, direktor turnira.

Kompletnu tabelu pogledajte OVDJE.

Trojici najboljih uručeni su pehari, a pored 8 novčanih nagrada po plasmanu, organizator je obezbijedio i više specijalnih nagrada. Najuspješniji omladinac je bio Marko Lipovčić, najuspešnija žena Jelena Gajić, najstariji igrač Emina Karabegović, dok su dodijeljene i dvije nagrade najbolje plasiranim osobama sa invaliditetom - Radislavu Kitiću i Vojislavu Đorđiću.

Na turniru održanom povodom obilježavanja Dana Mjesne zajednice Šiprage sudili su Stevan Paštar, Nemanja Šipka, Nikola Lakić i Slobodan Đukić.

Lista pobjednika

2012. - Vlado Jakovljević

2013. - Dalibor Stojanović

2014. - Dalibor Stojanović

2015. - Miloš Perunović

2016. - Mladen Palac

2017. - Dragiša Blagojević

Last Updated on Monday, 02 October 2017 19:24
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting